Over Nicole

Over mij

Tijdens mijn roeitrainingen ontdekte ik hoe ik me kon verbinden met het energieveld om ons heen en voelde ik een nieuwe verbinding met de meiden in de boot. Zelfs op de ergometer en met hiking kon ik dit als het ware aanzetten. Later in de Atletiek paste ik dit toe in de mentale training  van mijn dochter en in mijn eigen trainingen. Ik maakte visueel wat ik intuïtief aanvoelde en toepaste.

Mijn masters Degrees Sociale en Organisatie Psychologie en Persoonlijksheids psychologie in Leiden gaven me veel kennis over groepen en mentale overlevings-strategieën en de relatie met lichamelijke klachten bij mannen en vrouwen. De oosterse kennis vond ik bij de opleiding Effectieve Intuitie in Haarlem waar ik Intuition Practitioner en Aurareader werd. (Centrum voor Effectieve Intuitie te Haarlem.) Hier leerde ik de fijnmazige energie waarnemen. Ik kon mezelf nu bijsturen in mijn werk.  En ik wilde dit delen met anderen. 

Mijn Inspiratiebronnen voor de opleidingen “Sparkling Life” zijn vooral het leven, de  antroposofie van Rudolf Steiner, de Bio Energetica van Alexander Lowen,  en de werken van Robert Hartzema, Don Miquel Ruiz, en Patty Harpenau.


Binnen één mens

In mijn projecten verbond ik vele stakeholders in multidisciplinaire projecten. Nu in de 3e fase van mijn werkzame leven heb ik gekozen om niet zo zeer verbindend te werken tussen partijen, maar mijn focus te verleggen naar de verbinding tussen de diverse stakeholders partijen binnen één mens. Wie ben je, waar kom je vandaan, en waar ga je naartoe? Wat heb jij nodig om in harmonie samen te werken met alle partijen in jou zelf? Hoe houd jij je zelf overeind? Je rug recht? Hoe houd je jezelf aangelijnd met je  intuïtie? Hoe kun je innerlijk groeien in deze turbulente wereld? Ofwel: hoe ontwikkel de kwaliteiten die je al in je hebt? Via verwerking en het dichten van oude energie-lekken en het toepassen van positieve energie-strategieen word je horizon veel breder en lichter. Je zit beter in jouw vel en je staat steviger in je schoenen.

De Nica-Luce opleidingen zijn bedoeld voor iedereen die meer in haar/zijn kracht wil staan, integraal innerlijk wil groeien en het roer van haar/zijn leven in eigen handen wil nemen, vooral bij storm op zee.

Zelfsturing: Navigator op jouw innerlijke antenne

De Nica-Luce trainingen “Sparkling Life” nodigen jou uit om het stuur van jouw leven in eigen hand te nemen  door jouw innerlijke kracht te versterken. Je wordt navigator op jouw innerlijke antenne. Mensen komen bij me omdat ze aanvoelen dat zij innerlijk willen groeien, en omdat ze beseffen dat zij zélf diegene zijn die hun balans kunnen herstellen tussen enerzijds aandacht voor hun innerlijke waarnemingen en anderzijds stand houden in relatie tot de eisen van de uiterlijke wereld. Zij hebben ontdekt dat niemand anders dit voor hen kan doen, en ook dat zij niemand voor dit gemis de schuld kunnen geven. Als zij Sparkling Life 1-2-3-4 doorlopen hebben trekken zij verder op het pad van hun leven met een set positieve energie strategieën in hun rugzak en meer innerlijk vertrouwen in zichzelf, de mensen en het leven. Ga je hiervoor?

Healing does not mean the pain never existed.

It means it does not control you anymore 

Wilt u een geheel vrijblijvend oriënterend gesprek?

Ik ben Nicole van Ruitenbeek, psycholoog, organisatie deskundige, docent, coach en energetisch procesbegeleider.  Ik  help jou graag bij het ontwikkelen,  versterken en herstellen van jouw innerlijke levenskracht.

Ik leer je hoe je denken, voelen en doen kunt integreren. Dit doe ik door jou bewust te maken en te trainen in innerlijke positieve energie strategieën. Je bent veel krachtiger dan je ooit had gedacht! Er gaat een wereld voor je open.