Werkwijze

De bewustzijnstrainingen ‘Sparkling Life 1, 2 en 3 en Sparkling Life 4 zijn ontwikkeld om direct toe te passen je je eigen leven. Het zelf ervaren staat centraal in de cursus, de theoretische kennis is daarbij een waardevolle ondersteuning. Elke opleidings middag heeft zijn eigen  thema, en is opgebouwd uit drie delen. We starten met fysieke warming up oefeningen in de ruimte. Die fysieke oefeningen weerspiegelen het thema van die dag.  Deze oefeningen zijn direct vertaalbaar naar situaties in je studie, werk of priv√©leven.

Daarna doen we gerichte visualisatie oefeningen onder begeleide instructie. Deze oefeningen zijn direct praktisch toepasbaar.  Het accent ligt op het eigen maken van jouw reeds aanwezige kwaliteiten en het maken van vertaalslagen naar nieuwe situaties. Je schrijft je eigen notities in je schrift. Je mag uitwisselen in tweetallen als je dit prettig vindt, maar het hoeft niet. Je bepaalt zelf wat je wilt delen of niet.  

Elke opleidings middag kent een of meerdere korte kennis blokken theoretische verdieping. Het unieke aan deze kennis is dat het de synergie is van Academische Psychologie, kennis uit de Energieleer, en etherische kennis uit de Antroposofie van Steiner en uit de inzichten van Don Miquel Ruiz. In het kennisaanbod wordt er continu de aktieve een verbinding gelegd met het geleerde in de vorige cursus middag en de volgende cursus middag. Dit overzicht vergroot je inzicht, daardoor is de stof makkelijk te onthouden en krijg je zelf de sturing in handen.  Nica-Luce geeft haar cursisten eenvoudige huiswerk oefeningen mee. Het vraagt 15 minuten per dag, een half uur per dag is nog beter.  Het herhalings element versterkt je zelfsturend vermogen vanaf de wortels.


 

‘The best way to predict the future is to create it.’

– Abraham Lincoln